keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Toffeeta ja villasukkia

Äidin lempiherkkuihin kuuluu irtokarkkihyllyssä myytävät toffeet. Kinuskikissan kirjaa Helpot suosikit selaillessani huomasin toffeetäytekakun ohjeen, niin olihan sitä nyt aivan pakko yrittää leipoa äidille syntymäpäiväksi. Kakku oli herkullista.

 

Lahjaksi neuloin Drops Fabel oranssista langasta (110) kesäksi juuri sopivat tennarisukat. Ohje löytyy ilmaiseksi Ravelrystä. Opin tekemään itselle aivan uudella tavalla sekä kantapään että  kärkikavennuksen. Vielä on hieman hakusessa ohuilla langoilla neuloessa neuleen tasaisuus, mutta jo toisessa sukassa jälki oli parempaa. Eli kyseessä varmaankin vielä harjoituksen puutetta. Onneksi epätasaisuutta ei huomaa, kun sukat ovat jalassa.

Hermo meinasi kyllä mennä villasukkien viimeisessä vaiheessa eli silmukoinnissa. En vaan tajunnut sitä vaikka ihan selvät kuvalliset ohjeet löysin. Lopulta tein sen jonkin YouTube-videon mukaan neulomalla neulepuikoilla enkä käyttänyt neulaa kuten tennarisukkien ohjeessa on. Näistä sukista tuli niin kivat, että aion tehdä itselle samanlaiset. Ehkä kuitenkin ihan perus sädekärkikavennuksella.



1 kommentti: