keskiviikko 19. syyskuuta 2018

Nukkekodin sauna

Halusin ehdottomasti saunan nukkekotiini. Se oli aivan ensimmäinen ajatus kun etsin internetistä ideoita omaan nukkekotiini. Joten aloitin nukkekodin uudistamisen sisältä luontevasti saunasta.

Saunan paikka oli heti alusta alkaen mielessäni alakerran oikean puoleinen pienempi tila. Tila on melko kapea ja syvä, joten päätin hyödyntää sitä jakamalla tilan kahtia: saunaan ja pukuhuoneeseen.

Mallia otin mm. täältä: http://katrinnukkekotiprokkis.blogspot.com/p/sauna.html?m=1

Maalasin saunan seinät ensin mustalla maalilla, koska halusin elävämmän oloisen saunan tekemällä lautoihin välit enkä halunnut vihreän värin tai tapetin näkyvän.


Sirkkeli laulamaan ja Bilteman sytyketikkuja pilkkomaan. Tämän osuuden hoiti ihana isäni <3 Vaikka hänen mielestään olen tärähtänyt kun teen nukkekotijuttuja, koska olen jo aikuinen.. ? Mutta onneksi en ole ainoa tätä laatua ja kiltisti isä sirkkelöi tikkuja mittojen mukaan. Ja tehtiin samaan syssyyn kaikkiin muihin huoneisiin puulattiat. Niistä tuli hienot! Mutta niistä lisää myöhemmin.

Tikkuja tarvittiin aika määrä eri mittaisina pätkinä. Seiniin tuli viittä eri mittaista tikkua, lisäksi lauteen yms... Tähän tuli kommenttia jo sirkkelöidessä, että tuu sitten hakemaan lisää tikkuja kun liimaukset menee päin mäntyä. Ei tarvinnut onneksi liimailla mitään uudestaan. Tikkuja jäi jopa yli :)



Seuraavaksi kiukaan tekoon. Tein tämän version Fimosta. Käytin muista massailuista jäljelle jäänyttä massaa, jossa on sekaisin kaiken värisiä massoja. Massa on melko tumman harmaata, eli ihan passelia kiukaaseen. Kivet keräsin pihalta. Ihan ok tästä tuli, mutta saatan yrittää myöhemmin tehdä kiukaan eri tavalla.



Seuraavaksi pitäisi keksiä jotain hauskaa pukuhuoneeneeseen.






1 kommentti: