keskiviikko 8. elokuuta 2018

Nukkekodin ulkoseinäremppa

Aloitin nukkekodin uudistuksen purkamalla parvekkeen. Seuraavaksi vuorossa oli ulkoseinien maalaus. Päädyin pitkän mietinnän jälkeen maalaamaan ulkopinnat nukkekodissa kalkkimaaleilla, koska vanhat maalit olivat vielä hyvässä kunnossa enkä tiennyt mitä maalia tähän oli käytetty.

Ilmeisesti vesiliukoisia maaleja ei kannata maalata ohennepohjaisten päälle ja päinvastoin. Joten kalkkimaalit sopivat erinomaisesti, ne käyvät lähes kaikille pinnoille. Ainoa miinus niissä on mattapinta, eli jos haluaisi kiiltävää pintaa, niin sitten ne eivät sovi.


Kalkkimaaleissa on se etu, ettei esikäsittelyä tarvita. Sävyiksi valikoituivat valkoinen, harmaa ja tumman harmaa. Kattoon tumman harmaata, seiniin harmaata ja etuseinän reunoihin valkoista.

 

Pyyhin pinnat kostealla liinalla ja aloitin maalaamisen. Kattoon käytin telaa, muut pinnat maalasin erikokoisilla siveltimillä. Kattoon meni kolme ohutta kerrosta, muihin pintoihin riitti kaksi kerrosta maalia. Nämä pienet maalipurkit riittivät hyvin tähän projektiin.

Pinnatuoliprojektista jäi kalkkimaaleille tarkoitettua vahaa yli, niin hipaisin kerroksen sitä maalauksen lopuksi.


Innostuin tekemään myös ikkunoihin listat, jotka viimeistelevät nukkekodin ulkoasun mielestäni hienosti. Käytin nukkekotiin tarkoitettua katto/lattialistaa sekä ihan tasaista puurimaa. Maalasin listat valkoisella kalkkimaalilla ja liimauksessa käytin Erikeeperiä. Pyykkipojat pitivät hienosti kuivuvat listat paikoillaan.

Pitää tehdä listoitus vielä myös oviaukkoihin. Seuraavaksi pitäisi aloittaa parvekkeen laajennus. Postissa on tulossa siihen pari hauskaa osaa, en malttaisi odottaa niiden saapumista!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti