tiistai 17. heinäkuuta 2018

Vanhan nukkekodin uusi ilme

Sain viime jouluna itselleni takaisin ukkini 60-luvun alussa itse tekemän nukkekodin. Tämä on ollut ensin äidilläni ja hänen siskoillaan, sen jälkeen olen minä itse leikkinyt sillä paljon pienenä. Minun jälkeeni nukkekoti on siirtynyt takaisin mummolaan, jossa sillä ovat leikkineet useat serkkuni. Se on toiminut myös pikku autojen parkkihallina.

Ja nyt se vaatii jo hieman kunnostusta. Värityskin on aitoa retroa.









Nukkekoti on tehty vanerista ja testasin vesivaurion suuruutta raaputtamalla tapettia pois. Puu on onneksi edelleen hyvässä kunnossa, tapeteista ei valitettavasti voi sanoa samaa. Jossain vaiheessa talo on saanut selvästi kosteutta.

Nukkekodissa on ollut myös valaistus, jonka jämät purin pois.


 
Pitkän aikaa mietin, mitä tekisin ja millaisia huoneita nukkekotiin tulisi. Aivan varmasti puran yläkerran takan ja parveketta ainakin laajennetaan. Takan purkamalla saan yhden ikkunan lisää, sillä jostain kumman syystä ukki oli tehnyt siihen aukon. Minullehan se passaa oikein mainiosti!

Teen kunnostustöitä pikkuhiljaa ja päivitän edistystä sitä mukaan kun saan jotain valmiiksi.

Ensimmäisenä valmistuivat ulkoseinät sekä ikkunanpokat: http://kattilankalaatikossa.blogspot.com/2018/08/nukkekodin-ulkoseinaremppa.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti