tiistai 5. toukokuuta 2020

Vitriinin tuunaus

Ostin jo aikaa sitten nettikirpputorilta tuollaisen perusvitriinin. Tarkoitus oli tehdä siitä valtava nukkekotiprojekti, mutta kotiinkuljetuksen jälkeen huomasin, että hyllyt ovatkin kiinteät. Joten se on seisonut olohuoneen keskellä odottaen, että keksin mitä sille tekisin.





Pinterestiä selaillessa törmäsin aivan ihanaan pinkki-lilaan liukuvärjättyyn hyllyyn, missä taustalla oli kukkatapettia. Ja siitä sain idean tuunata omaa vitriiniä hieman soveltaen samalla tyylillä. Tapetti löytyi K-raudan uutuushyllystä. Hinta hieman kirpaisi, mutta kun netistä tai muista lähikaupoista ei oikein tuntunut löytyvän mitään voimakkaan väristä tapettia, niin tällä mennään.

Ihan ei omat maalaustaidot ehkä vielä riitä liukuväriin, joten  yksiväriseen oli tällä kertaa tyytyminen. Sävyksi valitsin Tikkurilan sisämaalikartasta Indigon L429. Vaihtoehtona oli myös tummempi värisävy T1481 Teknoksen värikartasta, mutta mietin, että se saattaisi olla jo liiankin tumma omaan kotiin.

Maalaaminen oli sitten aivan tuskaa. Tuntui, että maali ei tartu millään ja tarvittiin useita kerroksia, että sain tasaista jälkeä. Maalia kului noin 0,5 litraa. Kuvastakin varmasti huomaa, että maalin väri oli ihan erilainen märkänä ja kuivuttuaan. Märkää maalia katsoessa epätoivo iski, että nyt tuli valittua väärä väri. Onneksi kuivuttuaan väri on kaunis murrettu sininen.







Tapetointi hieman hirvitti, sitä kun en ole koskaan aikaisemmin tehnyt. Mutta se olikin yllättävän helppoa ja jäljestä tuli tasaista.



   


Olen tyytyväinen lopputulokseen ja tämä vitriini korvaa vanhan lastulevyisen kirjahyllyni. Olen pitkään haaveillut, että kirjat olisivat vitriinissä ja nyt sekin haave on saatu toteutettua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti