maanantai 3. helmikuuta 2020

Nukkekodin uudistus valmistui


Tätä päivää on odotettu jo pitkään, eli nukkekoti on vihdoinkin valmis. Sain sysäyksen äidiltäni. Nukkekoti on pienenä osana ukin ja mummin muistolle järjestetylle yhteisnäyttelylle, jossa on esillä ukin maalauksia ja mummin kutomia mattoja. Nukkekoti kun on ukin aikanaan lapsilleen tekemä ja kaikki lapsen lapsetkin ovat sillä vuorostaan leikkineet. Tässä on nukkekodin uusi ilme.


Keittiö sai uuden ilmeen mintunvihreiden kalusteiden avulla. Uuni ja sohva on Gepetton ja tiskiallas löytyi kirpputorilta. Alun perin tiskiallas oli puun värinen, mutta uusi maali raikasti ilmettä kummasti. Hyllyn ja pöydän tein itse. Tuolit ovat Christian Lundkvistin käsialaa ja olen ne ostanut aikaisemmin  nukkekotimessuilta. Purkit täytin mausteilla ja jauhoilla, muutamassa on nestemäistä fimoa. Karkit ja kaikki pöydän tarjoilut myös itse tehtyjä. Astiat ja tarjoiluastiat ostettu eri paikoista. Verhot olen ommellut itse. Kaikki matot olen myös ostanut messuilta.

 
           



Makuuhuoneessa itse tehtyä ovat liinavaatekaapin lakanat ja virkkaus, virkkuukoukku ja lankakerät. Peitto on myös oma tekele, siitä onkin jo aikaisemmin ollut postaus blogissa. Verhot ompelin viime tipassa tähänkin huoneeseen. Kaikki muut on ostettua ja tuunailtu kalkki- ja akryylimaaleilla.


 



Tämä huone oli pitkään mietinnässä, että mitä tänne tulee? Askarteluhuone? Vauvan huone? Olohuone?

Päädyin ukin maalaushuoneeseen. Kaikki taulut olen maalannut ukin oikeiden maalausten mukaan akryylimaaleilla minikangaspohjille. Siveltimet ovat hammastikkuja, foliota ja oikeista siveltimistä harjakset. Vesivärit ovat balsaa ja akryylimaaleja.

Tapetti on PhotoSopattu vanhasta tapetista otetuista valokuvista ja muokattu uuteen uskoon. Linnuissa oli jotain niin ihanaa, etten raaskinut peittää niitä kokonaan uudella kuosilla.


Saunakin on viimein valmistunut, tämä onkin ainoa huone, jonka edistymistä olen aikaisemmin laittanut blogiin. Uutuutena vessan kalusteet, lämpömittari sekä löylykauha.








2 kommenttia:

  1. Ahkerana olet jälleen ollut ja ihanasti sait kokonaisuuden kuntoon näyttelyämme varten. Pisteenä i:n päällä ukin maalaukset, jotka tuovat aidon tunnelman ihanaan nukketaloon. Olet mainioista mainioin!

    VastaaPoista