lauantai 24. helmikuuta 2018

Pinnatuolien tuunausta kalkkimaalilla

Ostin jo edellisenä kesänä kaksi kunnostusta vaativaa pinnatuolia. Nämä jouduin liimaamaan uudestaan, koska olivat niin huonossa kunnossa. Rapsuttelin ja hioin myös irtoavan maalin pois. Sen jälkeen en ole ehtinyt/jaksanut tehdä näille mitään.



Kalkkimaali on nyt ilmeisesti muoti-ilmiö vanhojen huonekalujen tuunauksessa ja pitihän sitä itsekkin kokeilla. Ostin pikkuriikkisen purkin Vintron kalkkimaalia, väri Christabel, ajatellen, ettei se mihinkään riitä. Täytyy myöntää, että ainakin tämä maali on erittäin riittoisaa. Purkilla käsitteli kaksi pinnatuolia kahteen kertaan ja maalia jopa jäi jäljelle.



Maalattuun pintaan laitoin vielä kerroksen kalkkimaalille tarkoitettua vahaa ja käsittelin ruskeat istuinosat vielä kookosöljyllä, sitä kun sattui kaapista löytymään jo valmiiksi. Se on muuten aika kiva tapa hävittää naarmuja ja antaa kulahtaneelle pinnalle kiiltoa.

Tuoleista tuli minusta ihan hauskat, mutta en varmaankaan jatkossa käytä käyttöhuonekaluihin kalkkimaalia. Pidän vähän kiiltävämmästä ja tasaisemmasta pinnasta ja näissä on aika rouhea jälki.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti