maanantai 1. tammikuuta 2018

Kynttilöiden teko lasipurkkeihin

Oikein hyvää uutta vuotta 2018! Tein uudenvuoden lupauksen tehdä enemmän mukavia asioita sekä haastaa itseäni kokeilemaan myös uusia asioita.

Olen kerran aikaisemmin yrittänyt tehdä kynttilän sulattamalla jämäkynttilät ja kaatamalla seoksen tyhjään maitopurkkiin. En tiedä missä silloin oli vika, mutta sula kynttilämassa tuli saumoista läpi ja levisi pitkin pöytää.. Se riitti sillä kertaa hermojen menemiseen ja ajatus on jäänyt pitkän aikaa hautumaan.

Sytykesipsien onnistumisen innoittamana uskaltauduin kokeilemaan kynttilöiden tekemistä uudelleen. Maitopurkit saivat kylläkin suosiolla jäädä tällä kertaa pois. Sopivasti olen kerännyt pieniä lasipurkkeja, jotka ovat täydellisiä tähän pieneen testailuun.

Tähän voisi hienosti käyttää poltetuista kynttilöistä jääneet jämät. Minulla tosin ei nyt ollut paljon jämiä, joten käytin valkoisia kynttilöitä, joita pilkoin pienempiin osiin ja värjäsin kynttiläväreillä.

Yllättävän paljon värit vaikuttavat toisiinsa, sillä käytin samaa punaista massaa kaikkien neljän kynttilän pohjalla, mutta sinisen kanssa se näyttää paljon tummemmalta. Olen kuitenkin tyytyväinen kokeiluun ja saatan tehdä näitä vielä lisääkin.


 
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti