lauantai 28. lokakuuta 2017

Vanhan hopeasormuksen uusi elämä

Minulle on kertynyt useita hopeasormuksia, joita ei syystä tai toisesta tule koskaan käytettyä, joten ajattelin vähän tuunata niitä. Kuvat kännykkälaatua, koska en jostain syystä ikinä jaksa kaivaa kameraa esille kesken työskentelyn. Juu pitää kunnostautua tässä..

Tästä vasemman puoleisesta sormuksesta en ole koskaan pitänyt, joten ajattelin halkaista sen atomeiksi. Sahasin sormuksen keskeltä kahtia saaden kaksi sormusta. Lisäksi juotin molempiin sormuksiin istukat kiviä varten. Lisäksi minulla oli yksi kapea pyöreäreunainen sormus, johon juotin myös istukan kiveä varten.

 

Tummensin sormukset käyttämällä rikkimaksaa. Se nopeuttaa hopean luonnollista tummenemista ja antaa kauniin harmaan pinnan. Olen tykästynyt tähän pintakäsittelymenetelmään, koska sitä harvemmin näkee missään. Yleensä hopea on aina kiillotettu viimeisen päälle.
 

Rikkimaksa-käsittelyn jälkeen lisäsin kivet. Pinkki kivi on synteettinen rubiini, violetti kuutiollinen zirkonia ja oranssi kivi on kuutiollinen garnetti. Vaikka kivet eivät olekaan aitoja, niin minusta ne ovat silti aivan ihania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti