lauantai 10. kesäkuuta 2017

Hutiostos-lankojen värjäilyä

Ostan paljon lankoja nettikaupoista ja yleensä langat ovat olleet ainakin melkein saman värisiä kuin kuvissa, tai usein jopa parempia. Muutama hutiostos on kuitenkin osunut myös kohdalle ja olen ollut todella pettynyt näiden lankojen väriin. Ne kun näyttivät paljon paremmilta tietokoneen näytöllä kuin oikeasti ovatkaan.

Pahus, kun nyt harmittaa, mutta palautusrumba ei todellakaan kiinnosta. Joten mikä avuksi? Pistänkö eteenpäin ja myyn pois? Vai yritänkö saada niihin vähän eloa uudelleenvärjäämällä? Värjäys on aina niin hauskaa ja ennalta-arvaamatonta puuhaa, että haluan kokeilla mitä näille ällötyksille saan aikaan. Tällä kertaa käytössä oli Emon nestemäiset happovärit.

Kuvassa on Adlibriksen Socki-lankaa, väri misty morning (joka on mielestäni värivirheellistä?) ja TeeTee Pallas, väri 60 sekä joku merinovilla, en muista tarkemmin mitä tämä viimeinen on.




Socki-langan värjäsin uudelleen kattilassa oranssilla ja ripauksella punaista väriä. Muut langat pääsivät kattilaan keltaisen värin kanssa. Sukkalangoista tuli todella hienoja. Erityisen upean väristä lankaa tuli Socki-langasta. En edelleenkään pidä tuosta merinovillasta, joten se saa lähtöpassit.










Näiden lankojen lisäksi minulla on pyörinyt Novitan Nalle Taika-lankakerä etsimässä sopivaa toista lankaa kaverikseen, kun yksistään en ihan kauheasti tuosta langasta pitänyt. Mutta kun en sille kaveria keksinyt, niin päätin tuunata senkin värjäämällä. Tällä kertaa heitin koko kerän vyyhteämättömänä kattilaan punaiseen väriliemeen. Tulos oli yllättävän tasainen ja nyt kelpaa sukkiin yksistäänkin.


 











1 kommentti:

  1. Hienosti "pelastettuja" lankoja, oot hyvin osannu valita värit millä kokonaisuudesta tulee näyttävä. :)

    VastaaPoista